МОЛИТВА ЗА ИЗБАВЉЕЊЕ ИЗ РОПСТВА И ОТВАРАЊЕ ХРАМОВА

0
Поделите

Господе Исусе Христе, Сине и Слово Божје, ево дошао је Велики Петак пре Великог Петка, ево поново разапињу Тебе васкрслог Победитеља греха, болести, ђавола и смрти. Затворен је Храм Твога Часног и Животворног Гроба и Васкрсења, затворени су храмови у готово свим помесним Црквама, а неки су, супротно свештеним канонима, безаконо одложили празник Твога Васкрсења.

велики петак

Поново Те јуде, кајафе и пилати издају, предају и разапињу. Поново удружене старешине, првосвештеници и поробљивачи затварањем храмова пред Светли Васкрс утамничују Тебе јединог истинитог Ослободитеља и Спаситеља, а са Тобом и већину православних хришћана, међу којима и Твоје Србе и Српкиње.

Знамо, Господе, да си ово попустио због наших грехова. Ово искушење и понижење је милост Твоја у односу на оно што смо заиста заслужили, јер смо оставили Тебе, Бога и Спаса нашег, Твоју Свету Цркву и Твоју Свету православну веру, и кренули за лажним боговима овог палог света који у злу и лажи лежи, оставили молитву, пост и врлину, а приграбили безакоње, неуздржање и сваки грех.

Али, Свемилостиви Господе, опрости нам и помози нам, јер нам једини Ти, као Свемилостиви Судија, можеш опростити, и једини нам Ти, као Свемогући, можеш помоћи. Опрости нам непребројива сагрешења наша и нека не буде по нашој грешности, но по Твој милостивости и човекољубљу. Помози нам и уреди Својом свемоћном Десницом да се отворе наши храмови за Празник Твоје победе над ђаволом и смрћу. Почуј вапаје и јецаје наше, погледај тугу и уцвељеност нашу, смилуј се на сузе и покајање наше, и услиши молитве и молбе наше, Једини Милостиви и Свесажаљиви. Уреди на начин на који само Ти можеш уредити, да наши храмови не буду затворени, празни, да се у њима не служи празна Литургија без нас, верног народа Твог, нити да се таква празна служба преноси сурогатно и лажно преко телевизије, но да се отворе и напуне нама, православним верницима, и нашом радошћу. Даруј нам, Господе, да васкрсавајућа победничка радост засија и забруји у ноћи Твога Васкрсења и у нашим храмовима и у нашим срцима. Отвори, Господе, пре свих и после свих храмова, Храм Твога Животворног Гроба, да нам у њему засија нестворена светлост Твога Васкрса! Победи, Господе, још једном!

Молимо Те, Господе, услиши, помилуј и помози! Не због нас и нашег покајања, које не може да покрије и превлада наша сагрешења, но ради Тебе и ради славе Твоје, да не ликују они који су потомци оних који су Те разапели, деца оца лажи и лаже, да се не наслађују робови греха, ђавола и смрти, но светлошћу Твога Васкрсења и њих обасјај, просветли и привуци Себи. Победи, Господе, још једном!

Господе Исусе Христе, молитвама Пречисте Владичице наше Богородице, Св. Саве Српског, Преподобног Симеона Мироточивог и свих Светих рода српског, услиши и помилуј.

Али, опет, нека не буде како ми хоћемо, но како Ти, јер Ти једини знаш шта је добро за наше спасење. Нека буде Света воља Твоја у свему свагда, сада, увек и у векове векова. Амин.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
ВАИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!

Пратите нас

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.