МОЛИТВА ЗА ИЗБАВЉЕЊЕ ИЗ РОПСТВА И ОТВАРАЊЕ ХРАМОВА

0

Господе Исусе Христе, Сине и Слово Божје, ево дошао је Велики Петак пре Великог Петка, ево поново разапињу Тебе васкрслог Победитеља греха, болести, ђавола и смрти. Затворен је Храм Твога Часног и Животворног Гроба и Васкрсења, затворени су храмови у готово свим помесним Црквама, а неки су, супротно свештеним канонима, безаконо одложили празник Твога Васкрсења.

велики петак

Поново Те јуде, кајафе и пилати издају, предају и разапињу. Поново удружене старешине, првосвештеници и поробљивачи затварањем храмова пред Светли Васкрс утамничују Тебе јединог истинитог Ослободитеља и Спаситеља, а са Тобом и већину православних хришћана, међу којима и Твоје Србе и Српкиње.

Знамо, Господе, да си ово попустио због наших грехова. Ово искушење и понижење је милост Твоја у односу на оно што смо заиста заслужили, јер смо оставили Тебе, Бога и Спаса нашег, Твоју Свету Цркву и Твоју Свету православну веру, и кренули за лажним боговима овог палог света који у злу и лажи лежи, оставили молитву, пост и врлину, а приграбили безакоње, неуздржање и сваки грех.

Али, Свемилостиви Господе, опрости нам и помози нам, јер нам једини Ти, као Свемилостиви Судија, можеш опростити, и једини нам Ти, као Свемогући, можеш помоћи. Опрости нам непребројива сагрешења наша и нека не буде по нашој грешности, но по Твој милостивости и човекољубљу. Помози нам и уреди Својом свемоћном Десницом да се отворе наши храмови за Празник Твоје победе над ђаволом и смрћу. Почуј вапаје и јецаје наше, погледај тугу и уцвељеност нашу, смилуј се на сузе и покајање наше, и услиши молитве и молбе наше, Једини Милостиви и Свесажаљиви. Уреди на начин на који само Ти можеш уредити, да наши храмови не буду затворени, празни, да се у њима не служи празна Литургија без нас, верног народа Твог, нити да се таква празна служба преноси сурогатно и лажно преко телевизије, но да се отворе и напуне нама, православним верницима, и нашом радошћу. Даруј нам, Господе, да васкрсавајућа победничка радост засија и забруји у ноћи Твога Васкрсења и у нашим храмовима и у нашим срцима. Отвори, Господе, пре свих и после свих храмова, Храм Твога Животворног Гроба, да нам у њему засија нестворена светлост Твога Васкрса! Победи, Господе, још једном!

Молимо Те, Господе, услиши, помилуј и помози! Не због нас и нашег покајања, које не може да покрије и превлада наша сагрешења, но ради Тебе и ради славе Твоје, да не ликују они који су потомци оних који су Те разапели, деца оца лажи и лаже, да се не наслађују робови греха, ђавола и смрти, но светлошћу Твога Васкрсења и њих обасјај, просветли и привуци Себи. Победи, Господе, још једном!

Господе Исусе Христе, молитвама Пречисте Владичице наше Богородице, Св. Саве Српског, Преподобног Симеона Мироточивог и свих Светих рода српског, услиши и помилуј.

Али, опет, нека не буде како ми хоћемо, но како Ти, јер Ти једини знаш шта је добро за наше спасење. Нека буде Света воља Твоја у свему свагда, сада, увек и у векове векова. Амин.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
ВАИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.