Сулуде тврдње о значењу броја „666“ – Православни одговор (Видео)

0
Поделите

Последњих деценија, поготово у интернет ери, на све стране се могу чути разна критичка мишљења о достигнућима савремене технологије, нарочито када су у питању лична документа. Штавише, најчешће их људи критикују са хришћанске (есхатолошке) тачке гледишта.

електронски концлогор
Фото: Јутјуб

Многи у њима виде најаву антихристовог печата, самим тим и заручење за антихриста, а неки већ сада у њима виде печат антихриста.

Ове протестантске заблуде данас не пропагирају само припадници секти са запада и оне под њиховим утицајем, него их је, на жалост, прихватио и велики број православних хришћана. О њиховом утицају говори и чињеница да су чак и неки савремени православни духовници, па чак и Светитељи махом поверовали у њих.

О овој теми је више пута током протеклих година говорио руски православни свештеник Георгије Максимов, један од највећих православних мисионара данашњице.

Фото: Јутјуб

Он је између осталог говорио и о сулудим тврдњама да замена имена бројем представља главно антихристово оружје против човечанства, о правом смислу и значењу броја „666“ (не ради се о три шестице, него о броју „шест стотина шездесет шест“) из Откровења, наводном електронском концлогору, бар кодовима…

Подсетио је како су рани хришћани па све до 20. века веровали и схватали речи светог Откровења, да данас распрострањена учења о разним документима итд. воде порекло од прелешћене протестантске „пророчице“ седамдесетих година 20. века, а такође и зашто се неки поборници ових идеја позивају на неке савремене духовнике и Светитеље попут Светог Пајсија Светогорца.

На јутјуб каналу ПМЦ о. Данил Сисојев (Православни мисионарски центар отац Данил Сисојев) можете наћи српски превод једног од видеа оца Георгија под називом „Нова документа као пут ка антихристу?“, као и још много видео снимака апологетских и других тематика.

Видео преносимо испод.

Сава Раденковић, Православни живот

 

Пратите нас

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.